fredag 5. februar 2010

Store forhold i Whistler

Da er jeg på plass i Whistler. Klokka har passert 14.30, og jeg skal snart gjøre meg klar for 2.økt. Samtidig nærmer det seg leggetid hjemme i Norge. Det føles litt rart...

Jeg reiste hjemmefra kl 05.00 på torsdag, og etter 24 timer på reisefot kunne jeg endelig innkvartere i Whistler Olympic Village. Da hadde jeg allerede fått smake litt på hvor stort OL egentlig er.
Da vi landet i Vancouver ble jeg møtt av et ukjent antall frivillige i turkise jakker. Slik ble veien gjennom passkontroll, akkrediteringssjekk, bagasjeutlevering og transport uten noen omveier. Det var nesten så det var så mange frivillige at det ble laget litt surr, men omsider kom bussen seg på Route 99 mot Whistler. Ved inngangen til landsbyen måtte jeg og all bagasjen av bussen og gjennom sikkerhetssjekk. All bagasjen ble scannet og jeg måtte gjennom metalldetektor. Det hele føltes litt komisk, hva er de så redde for? Men det viser seg at OL-landsbyene står på topp 10-listen over terrormålene i Nord-Amrika. Så det er kanskje like greit at de scanner både mennesker, bagasje og biler som skal inn her.

Vel gjennom alle sjekker, kom jeg til huset jeg skal bo i. Her har jeg et stort fint rom med et skap og to senger. Huset deler jeg med 6 andre jenter fra den norske troppen. Norge har 6 hus her og et kontorbygg. Her har ledelsen lagt alt til rette for at vi skal ha det så bra som mulig. Internett, koselig stue med frukt, norsk sjokolade og brødmat med tilhørende norsk pålegg.
Ellers spiser jeg i den store offisielle kantina. Her finnes det nesten så mye mat at det er vanskelig å bestemme seg. Middagsmat fra alle verdens-hjørner, samt tørrmat og pålegg, McDonalds og café. Alt er åpent 24 timer i døgnet og er helt gratis. I tillegg er det plassert ut brusautomater fra Coca Cola overalt. Alle akkrediterte har en liten chip som gir gratis uttak av alle disse automatene. Det er dermed ingen fare for at vi blir hverken sultne eller tørste! Men skal prøve å holde meg unna McDonalds og Cola hver dag ;-)

Ellers har jeg blitt dresset opp i OL-tøyet. Føler meg som en del av en stor saueflokk. Jeg har fått alt bortsett fra undertøy... Både pentøy, joggedresser, skidress, sko, treningsdresser og diverse lå i bagen på rommet. Alt er fritt for reklame :-)

Så var det det med jet-lagen... Jeg er veldig dårlig til å sove lenge hjemme, og får dermed småproblemer med å sove gjennom natta når jeg har forflyttet med vestover. Men etter den lange reisen igår, sov jeg mer eller mindre til kl 7!! Det er jeg veldig fornøyd med :-) Jeg kommer nok til å slite med å holde meg våken utover dagen, men det er bare å pine seg igjennom!

På grunn av reklamereglene får jeg ikke holde hjemmesiden min åpen under lekene (frem til 3.mars). Jeg kommer derfor til å blogge her istedenfor. Men kun om meg selv. Reglene er til for å oveholdes, så jeg får bidra med det jeg kan!

1 kommentar:

  1. Hei!
    Takk for fyldig og flott informasjon!
    Beste helsing Lars.

    SvarSlett